رفتن به فهرست

اقلیم تهران

در ادامه داستان‌های تهران شناسی به تقسیم بندی اقلیمی رسیدیم. در این نوشته می‌خواهیم به معرفی اقلیم تهران در گردش آنلاین بپردازیم. اقلیم‌های استان تهران استان تهران را میتوان به سه بخش اقلیمی زیر تقسیم کرد: اقلیم ارتفاعات شمالی بر دامنه جنوبی بلندی‌های البرز مرکزی در ارتفاعات بالای 3000 متر قرار گرفته و آب و […]

پنجشنبه, ۰۶ دی ۱۳۹۷, ۱۶:۳۷ بعد از ظهر grdsh.ir/168

در ادامه داستان‌های تهران شناسی به تقسیم بندی اقلیمی رسیدیم. در این نوشته می‌خواهیم به معرفی اقلیم تهران در گردش آنلاین بپردازیم.

اقلیم‌های استان تهران

استان تهران را میتوان به سه بخش اقلیمی زیر تقسیم کرد:

اقلیم ارتفاعات شمالی

بر دامنه جنوبی بلندی‌های البرز مرکزی در ارتفاعات بالای 3000 متر قرار گرفته و آب و هوایی مرطوب و نیمه مرطوب و سردسیر با زمستان‌های بسیار سرد و طولانی دارد. بارزترین مناطق این اقلیم دماوند و توچال است.

اقلیم ارتفاعات شمالی تهران
اقلیم کوهپایه

این اقلیم تا ارتفاعات دو هزار متری از سطح دریا قرارگرفته و دارای آب و هوای نیمه مرطوب و سردسیر و زمستان‌هایی به نسبت طولانی است. آبعلی، فیروزکوه، دماوند، گلندوک، سد امیرکبیر و دره طالقان در این اقلیم قرار دارند.

اقلیم کوهپایه تهران
اقلیم نیمه خشک و خشک

با زمستان‌های کوتاه و تابستان گرم، در ارتفاعات کمتر از 1000 متر واقع شده است. هر چه ارتفاع کاهش می‌یابد خشکی محیط بیشتر می‌شود. ورامین و شهریار در این اقلیم قرار گرفته‌اند.

آب و هوای تهران در مناطق کوهستانی

هوای تهران در مناطق کوهستانی دارای آب و هوای معتدل و در دشت نیمه بیابانیاست. تهران در مرز شرایط جوی بری و اقیانوسی قرار گرفته و تمایل آن به موقعیت بری بیشتر از وضعیت اوقیانوسی است.

با توجه به ویژگی‌های آب و هوایی که به اجمال گفته شد زمان مطلوب و مناسب اقلیمی در استان تهران را از نظر گردشگری می‌توان به شرح زیر بیان کرد:

دامنه‌های جنوبی البرز

دامنه‌های جنوبی البرز که مشرف به استان تهران است. در تمام فصل از ارزش‌های تفرجگاهی در ساحل رودخانه‌ها، دریاچه‌های پشت سدها و دریاچه‌های طبیعی برخوردار است.

کوه‌های پوشیده از برف

در تمام زمستان، مناطقی از شمال استان تهران به دلیل پوشش برف سنگین در دامنه‌ها، دره‌ها و شیب‌های البرز جنوبی، موقعیتی مساعد برای ورزش‌های زمستانی از جمله اسکی روی برف فراهم می‌آورد.

روذخانه طالقان رود

منابع آب تهران

وجود رودخانه‌های دایمی مانند رودخانه کرج، رودخانه جاجرود، رود لار، حبله رود، رود شور یا ابهر رود و طالقان رود، موجب شده استان تهران از لحاظ منابع آب کمبودی نداشته باشد. بیشتر رودخانه‌های استان از کوه‌های البرز سرچشمه می‌گیرد.

در استان تهران، قنات‌های متعددی وجود داشته که در گذشته نه چندان دور در تامین آب مورد نیاز مناطق شهری و روستایی سهم به سزایی داشته‌اند ولی امروزه با استفاده از امکانات آب لوله‌کشی که از سدهایی چون امیرکبیر، لتیان و لار تامین می‌شود، آب قنات‌ها و چشمه‌ها فقط برای کشاورزی و آبیاری مصرف می‌شود و فقط بعضی چشمه‌های آب معدنی که بیشتر در شمال شرقی استان متمرکزند، اهمیت خود را حفظ کرده‌اند.

چشمه‌های مهم آب در تهران

مهم‌ترین این چشمه‌ها عبارتند از چشمه اعلای دماوند، چشمه قلعه دختر، چشمه آبعلی هراز، چشمه علی در شهر ری، چشمه تیز آب و چشمه گلکیله.

در تهران و حومه، اماکن تاریخی مذهبی نظیر مساجد، کلیساها، کنیسه‌ها و آتشکده‌های زرتشتیان قرار گرفته است که در ادامه داستان های تهران درباره آنها خواهیم نوشت.

با ما در گردش آنلاین همراه بمانید.

 

داستان‌های مرتبط

اینستاگرام

صفحه گردش‌آنلاین را در اینستاگرام دنبال کنید و تصاویر و ویدیوهای خود را با هشتگ #گردشگر در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

دنبال کنید +
داستان‌های دیگر

هنوز چند دقیقه‌ای وقت داری؟

داستان‌های دیگری در انتظار خواندن شما است، آنها را بخوانید و به اشتراک بگذارید

4 دقیقه۲۵ آذر ۱۳۹۹
کویر مرنجاب منطقه مرد رنج آب

کویر مرنجاب منطقه مرد رنج آب...

تاریخچه منطقه  جاده آران و بيدگل به مرنجاب و دستكن يكي از راههاي ارتباطي بوده كه اصفهان را به شهرهاي كاشان، يزد، مشهد و تهران متصل مي ساخته است. در زمان صفويه مسير اصفهان(پايتخت) و...


< 1 دقیقه۱۲ مرداد ۱۳۹۸
شهر توریستی ماسوله

شهر توریستی ماسوله...

شهر توریستی ماسوله به دلیل معماری خاصی که دارد در بین آثار توریستی جهان ثبت شده است، با این اوصاف کمتر علاقه‌مندی را می‌توان یافت که نام این شهر پلکانی گیلان به گوشش نخورده باشد. م...


4 دقیقه۲ بهمن ۱۳۹۷
ارفع ده و چشمه پراو در منطقه سوادکوه مازندران

ارفع ده و چشمه پراو در منطقه س...

ارفع ده یکی از روستاهای ییلاقی شمال محسوب می‌شود که به خاطر شرایط خاص دسترسی به نقطه‌ای بکر و دست نخورده باقی مانده است.در حدود منطقه سواد کوه می‌توان به روستای ارفع ده رسید. ر...


یک دیدگاه برای این داستان نوشته شده است


saeed fard

saeed fard

پنجشنبه, 6 دی 1397, 11:00 ب.ظ پاسخ

بسیار عالی

دیدگاهتان را بنویسید